Volodymyr Zelenskyy - President of Ukraine

• Thread starter Zelenskiy / Official - Telegram Channel
  • Start date
Z

Zelenskiy / Official - Telegram Channel

Guest
Сьогодні вночі було 10 балістичних ракет. Усі збито! Дякую нашим Повітряним силам і партнерам. Усім постраждалим надається допомога. Я дякую службам, які рятують, допомагають та ліквідовують наслідки. Будемо й надалі працювати, нарощуючи наші потужності для захисту. І вже маємо нові потужні домовленості. Працюємо над прискоренням постачання.

Щойно вчора ми з Президентом Байденом домовилися працювати над збільшенням кількості систем ППО в Україні, країна-терорист продемонструвала, наскільки важливе це рішення.

Кожна додаткова система ППО важлива. Кожна партія ракет для систем ППО важлива.
Це важливо для людей, важливо для міст і важливо для України. Бо це рятує життя!

А Росія вкотре підтвердила своє звання ганебної країни, що випускає ракети вночі, бʼючи по житлових кварталах, дитячих садочках та енергетичних обʼєктах узимку.

Відповідь на все це буде. Обовʼязково!

hbLL-cfQwn6V_YIVzUq0Yr5sHf78-J9THLqDwyolULG3-J3W5Q.jpg

Source

Z

Guest
Прибув до Осло для участі в другому Саміті Україна – Північна Європа.

Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції говоритимемо про посилення оборонної, політичної та економічної співпраці, про наше спільне майбутнє в Європі. Наша мета – безпека та справедливий і міцний мир на континенті.

Також проведу двосторонні переговори з учасниками Саміту. Зустрінуся з Його Величністю Королем Гаральдом V, відвідаю Стортинг, поспілкуюся з норвезькими політиками та підприємцями.

Особисто подякую Норвегії за всю дуже вчасну та принципову підтримку, яку вона надавала Україні від початку повномасштабного вторгнення.

Video is too big
qgjPXj3EDoO9217TEtfKbWUa4psjGStOeOHgqy8D5t5AYDQvPw.jpg

Source

Z

Guest
Норвегія – один із глобальних лідерів у підтримці України. Ваші рішення та дії є не просто вчасними та вагомими – вони є прикладом для інших, прикладом лідерства.

Сьогодні разом із Премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере обговорили те, що важливо для нас обох, загальний перебіг цього дня і нашу двосторонню роботу – України з Норвегією. Підтримку українських воїнів, продовження нашої роботи для захисту вільного мореплавства в контексті спроби Росії заблокувати Чорне море і наші порти, захист наших міст від терору.

Дякую Йонасу Гару Стере за лідерство! Дякую всьому уряду й парламенту Норвегії та всьому норвезькому суспільству!

Video is too big
p0CGCjRkQDM2iJQ0nvFubvEptBIVf7q7xsI_C6oHWgSHjx1TLw.jpg

Source

Z

Guest
Другий Саміт Україна – Північна Європа.

Норвегія, Данія, Швеція, Фінляндія, Ісландія. Дякую вам за консолідованість у захисті нашого спільного з вами способу життя та повагу до України, до наших людей.

Зараз, на шляху до Альянсу, для нас в Україні важлива робота щодо безпекових гарантій, яку ми вже почали на основі відповідної декларації з «Групою семи». Буквально наступного дня після заяви «Сімки» ваші держави одночасно приєдналися до декларації, підтримавши її. Я дякую вам за це.

Ми вже почали двосторонню роботу зі Швецією щодо безпекових гарантій, і я буду вдячний за аналогічну роботу з кожним із вас. Зміцнюючи безпеку одне одного, ми зміцнюємо всіх нас.

Video is too big
3hCH8g8xrBg01hQmTIYxHyhltbS3bFhYrw-jZKR5wzLAWvPb0A.jpg

Source

Z

Guest
Провів зустріч із Президентом Нііністьо, щоб подякувати Фінляндії за 21 пакет оборонної допомоги для наших воїнів, а також за подвоєння виробництва артилерійських боєприпасів у Фінляндії.

Такі кроки є критично важливими не лише для нашої свободи, але й для свободи інших європейських країн, особливо для тих, які мають спільний кордон із Росією. Європейське безпекове середовище докорінно змінилось, і ми можемо захистити нашу спільну свободу, лише діючи разом і з довгостроковими зобов’язаннями.

Також говорили про Формулу миру і про те, як досягти справедливого й тривалого миру в Україні, у всій Європі та за її межами.

It5cPb9pCryXUC4CK7mXazn3ISOQyKPOZYfrfTSuDpO2QCQEgQ.jpg

Source

Z

Guest
Під час переговорів із Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном подякував Швеції за 14 пакетів військової допомоги, зокрема за «арчери», IRIS-T, потужні CV-90 й інше необхідне обладнання та боєприпаси, а також за її довгострокову відданість підтримці України.

Зосередилися на майбутньому саміті Європейської ради та важливості здійснення історичних кроків для України та Європи загалом. Ми цінуємо активну підтримку Швеції на рівні європейських інституцій.

Я також вірю, що настане день, коли голос Швеції в НАТО буде рішуче підтримувати членство України.

AbTLJy9KYOQq-jARSI6qCnNJOUXsu7rfgD2o0buTu-QdaKHYYA.jpg

Source

Z

Guest
Під час нашої зустрічі подякував Премʼєр-міністерці Метте Фредеріксен за військову допомогу від Данії, включно з нещодавнім великим пакетом, а також за підтримку у відбудові Миколаєва, створення Фонду підтримки України та лідерство в авіаційній коаліції.

Довгострокова підтримка, єдність і сила є ключовими факторами для перемоги над російською агресією в Україні. Я вдячний Данії за те, що вона поділяє ці спільні цілі та працює разом із нами задля досягнення справедливого миру.

CwIZLQstKHximTR061vfyMHy93QLZLCapjDe_asKkXYJ_TXL0A.jpg

Source

Z

Guest
Провів гарну зустріч із Прем’єр-міністеркою Ісландії Катрін Якобсдоттір.

Я вдячний за політичну, дипломатичну, санкційну та гуманітарну підтримку Ісландії, а також за створення Реєстру збитків і принципову позицію щодо необхідності притягнення Росії до відповідальності за її злочини.

Скоординували наступні міжнародні кроки й обговорили довгострокову підтримку на 2024 рік і далі. Наша спільна мета – захист свободи в Україні та в усій Європі, і ми працюємо разом для її досягнення.

VYePH6WzQUoG88nPT4Msn_idRGEq7exJerWTKzxYD4YimaIxmA.jpg

Source

Z

Guest
Осло. Аудієнція в Короля Норвегії Гаральда V. Дякую норвезькому народу, уряду й парламенту за потужну гуманітарну, фінансову та військову допомогу нашій країні. Окрема подяка за започаткування Норвегією в лютому 2023 року масштабної п’ятирічної програми підтримки для України.

Video is too big
HXVV30db1eoaBO49lOemv5LGxPI6Jv-IC1fngXXZr44d_Qcn2Q.jpg

Source

Z

Guest
Провів зустрічі зі спікером парламенту Норвегії Масудом Гарахані та лідерами парламентських партій.

Під час розмови зі спікером парламенту обговорили потреби наших військових, виклики для української системи освіти, спричинені війною, зокрема забезпечення шкіл бомбосховищами. На зустрічі з лідерами політичних партій поспілкувалися про подальшу співпрацю наших країн.

Дякую за підтримку всіх рішень, які допомогли Україні на полі бою та захистили життя українців, дали змогу нашій країні залишатися міцною. Започаткування п’ятирічної програми підтримки України є важливим прикладом для інших. Дякуємо!

Source

Z

Guest
Це честь для мене – уже вдруге звертатися до парламенту й народу Норвегії, і тепер не онлайн, а особисто. Для мене важливо подякувати саме особисто за всю ту надзвичайну підтримку, яку Україна отримує від Норвегії.

Норвегія стала першою країною, що затвердила програму довготривалої підтримки для нас, для наших сімей, для України. Ваш приклад став зразком і для інших держав. Сьогодні тут, в Осло, відбувся саміт Україна плюс країни Північної Європи. Я почув, що підтримка наших партнерів у регіоні стає довготривалою. Величезний крок.

І йдеться не лише про те, щоб надіслати правильний сигнал Москві, що Україна не залишиться без підтримки. Це правильний сигнал усім нашим людям, нашим воїнам – кожному й кожній в Україні, хто бʼється й працює заради свободи. Це важливо для мотивації людей, і не лише в Україні. ХХІ століття точно не має стати часом для перемог диктаторів. І не стане. Ми повинні зробити для цього достатньо!

Video is too big
LMAB608WHnc9cXD5TGcETbKQzxphi6oHR07k24wx4dPf-oHByQ.jpg

Source

Z

Guest
Разом із Прем’єр-міністром Норвегії зустрілися з представниками норвезького бізнесу.

Розповів про пріоритетні напрями відбудови України після війни, обговорили питання можливої двосторонньої співпраці в агропромисловій галузі, у напрямі military tech.

Окрема подяка всім норвезьким оборонним компаніям, які виготовляють зброю, що допомагає українцям захищати життя. Запросив їх до локалізації виробництва в нашій державі. Україна зацікавлена у співпраці з норвезькими компаніями в галузі оборонної промисловості.

Video is too big
wniXBkNGQzNDEUIa5EmWMJ5yJ1_deU-IvwHN9GbC0p690WE3WQ.jpg

Source

Z

Guest
Провів телефонну розмову з Прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні, щоб скоординувати позиції напередодні саміту Європейської ради.

Обговорили прогрес України у виконанні рекомендацій ЄС, необхідних для ухвалення рішення щодо початку переговорів про вступ.

Розраховую, що лідери ЄС визнають зусилля України та зроблять цей історичний крок. Україна виконала свою частину роботи й довела, що може досягати величезних результатів попри безпрецедентні виклики.

Я вірю, що єдність переможе на саміті і Євросоюз підтвердить свою силу й лідерство.

Ми також обмінялися думками щодо імплементації Формули миру та підготовки до Глобального саміту миру.

Source

Z

Guest
В Осло після закінчення саміту Україна – Північна Європа провів телефонну розмову з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Напередодні саміту Європейської ради обговорили його очікувані результати щодо України, які мають засвідчити непохитну підтримку та єдність Європейського Союзу. Вони необхідні для зміцнення стійкості України в умовах протистояння російській агресії та на шляху до членства в ЄС.

Source

Z

Guest
Перебуваючи в Осло, провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Привітав мого друга з призначенням на посаду очільника уряду та початком нової сторінки двосторонніх відносин.

Напередодні засідання Європейської ради обговорили її майбутні рішення, що сприятимуть єдності всієї європейської спільноти.

Почув слова щирої підтримки. Ми ще сильніші, коли ми разом – Україна та Польща.

Переконаний, що з новим урядом Польщі пришвидшимо розв'язання всіх питань наших відносин на взаємовигідній основі.

Узгодили графік подальших контактів. Запросив Дональда Туска відвідати Україну за найближчої нагоди.

Source

Z

Guest
Сьогодні день, коли рішучість буде або в Брюсселі, або в Москві. Люди у Європі не зрозуміють, якщо задоволена посмішка Путіна буде нагородою засіданню в Брюсселі.

Цими днями я говорив із багатьма з вас. Ми з вами говоримо про рішення, яке було обіцяне. І я не чув жодного контраргументу щодо того, чому ми не повинні дотримуватися плану, затвердженого всією Європою.

Минулого року Україна отримала чіткі рекомендації, як рухатися. Ми ухвалили ключові закони. Я прошу вас сьогодні про одне – не зраджувати людей та їхньої віри у Європу. Європа повинна перемагати, договори мають виконуватися, а слова повинні мати значення.

Video is too big
XATVlBUK82AB7zy50rUu3QblW3ckgTYT-zOxY3kRRaY5jPkzWw.jpg

Source

Z

Guest
Зустріч із командуванням армії США у Європі та Африці, що в німецькому місті Вісбадені.

Обговорили роботу Групи сприяння безпеці України, забезпечення логістики постачання боєприпасів та військової техніки, її ремонту й обслуговування.

Для мене честь поспілкуватися сьогодні і з українськими військовими, які працюють у Вісбадені. Вони займаються питаннями координації постачання допомоги від держав-партнерів Силам оборони України, підготовки особового складу Сил оборони на території країн-партнерів та обслуговування зразків техніки, наданої партнерами нашій країні.

Video is too big
OE8uEwxFJrJYmUF31FyHn6AAvSPsJ_30U8XEz3am8iF2rwZiFA.jpg

Source

Z

Guest
Поговорив із Маєю Санду. Привітали одне одного із сьогоднішнім рішенням Європейської ради. Це наша спільна перемога! Рухаємося до ЄС разом!

Source

Z

Guest
Був радий почути про рішення Європейської ради щодо відкриття переговорів особисто від її Президента Мішеля. Шарлю, дякую за твоє лідерство, за твої зусилля й віру в Україну!

Source